Stängt för säsongen

Nu säger vi hej då till den här sommaren. Tack alla kära kunder, nya som gamla, som kom hit och fikade och myste i trädgården, vi är så nöjda med hur bra allting blev! Nästa år är förhoppningsvis vädret något muntrare, vi tänker i alla fall bjuda på ännu mera fika, ännu mera blommor och kanske till och med fler sittplatser inomhus. Allt är möjligt. Nu är dock tid att varva ner, göra ved, röja i grönsaksdjungeln och plocka äpplen. Allt gott, så ses vi nästa år igen.
Med vänliga hälsningar,
Veronica & Gabriel

stangt

Lockiga, glänsande och alldeles underbara!

Letar du efter ett riktigt fint lammskinn? I gårdsbutiken hittar du ekologiskt garvade, storlockiga, glänsande och alldeles underbara lammskinn från gården. Just nu finns det många att välja på, pris mellan 2200 – 3200 kr. Välkomna! #lammskinn #ekologisktgarvade #gotlandsfår

lammskinn3

Idag finns det färskt lammkött

Varmt, soligt och perfekt grillväder! Idag har vi färskt lammkött från gården, det finns kotletter, racks, färs och stekar. Våra djur betar hemma och uppe på Stenshuvud, och köttet är slaktat och styckat på lokalt slakteri. #naturbeteskött #färsklammkött #lokalmat

lammskylt

Varmt välkomna i sommar!

På torsdag öppnar vi för säsongen! Fika i vår blommande trädgård eller ta med på utflykten. Vi har bullar, kakor på längden och tvären, olika sorters smörgåsar, espressokaffe, äppelmust, lammskinn och en hel del till. Öppet torsdag, fredag, lördag från kl 10 till 16-ish.
Varmt välkomna, önskar Veronica och Gabriel!

PS. Om Öppet-skylten är uppe har vi fika kvar och trevlig stämning – då går det bra att svänga in även efter klockan 16. Är skylten nere prick fyra är allt slut och vi med. DS.

cheesecakerosor

Sommartider – vi öppnar igen den 6 juli

sommartider

Vi kör på samma tider som förra året, det vill säga torsdag, fredag och lördag kl 10-16. Vissa dagar har vi öppet längre – så länge ÖPPET-skylten är uppe går det bra att svänga in och fika. Är man intresserad av att köpa lammskinn så går det bra att höra av sig när som helst, är vi hemma och har tid, så öppnar vi gärna gårdsbutiken.
Välkomna!
Veronica & Gabriel

Öppet i Kristihim

Gruppfoto i hagen! Vi har öppet under Kristihim och det kommer finnas massvis av fika, smörgåsar, espressokaffe, äppelmust, mysiga sittplatser både ute och inne och söta lammungar i hagen att beundra. Välkomna torsdag, fredag, lördag kl 10-16!

kristihim1

Gott om lammskinn i gårdsbutiken just nu

Vi säljer ekologiskt garvade lammskinn från våra egna gotlandsfår. Just nu har vi många inne, här är ett axplock med lite olika utseende och pris.

lammskinn2

Lammskinnen är vegetabiliskt garvade hos Donnia Skinn i Tranås. De är INTE tvättbara som kromgarvade skinn är, men lammskinn behöver i princip aldrig tvättas. Det räcker att vädra och torka med en fuktat trasa och de kommer hålla sig fina i åratal.

Ljust, smålockigt lammskinn, 2400 kr. Ca 104 cm. Mycket liten söm på baksidan.
1

Gråskiftande, stora lockar, hög glans. 2700 kr. Ca 113 cm.
2

Gråskiftande, stora och små lockar, hög glans. 2700 kr. Ca 110 cm.
3

Mörkgrått, mellanlockigt. 3000 kr. Ca 105 cm. Liten söm på baksidan.
4

Stålgrått, stora lockar, hög glans, jämn färg. 3000 kr. ca 112 cm.
5

Nu längtar vi efter våren!

Ute ligger fortfarande snön, men om bara några veckor hoppas vi att det blir så där underbart varmt och vackert som det kan vara på Österlen i april. Vi satsar på att ha öppet i påsk, fredag, lördag och söndag, så välkomna hit och fika, mysa på uteserveringen och titta på årets skörd av lammskinn.
med vänliga hälsningar,
Veronica & Gabriel

IMG_20200407_125247_573

Underbart är kort

Det är dags att säga hej då till den här fina sommaren och alla kära kunder som varit här. Stort tack för att ni kom hit och njöt av allt vi bakat och bullat upp, vi känner oss mycket uppskattade och älskade. Varmt välkomna nästa år, vi öppnar till påsk igen!

st

Ekologiskt café och gårdsbutik på Österlen.