sommar2012 018

Om oss

Det här är en blogg om livet på Dalängarna. Den innehåller praktiskt information om öppettider och hur man kan få tag på oss. Det kommer också finnas bilder och texter om livet på gården.

Allt ovan nämnda och mer därtill går också att hitta på vår facebooksida, eller via Instagram #dalangarna. Där uppdaterar vi ofta.

Men det som bara kommer finnas här, när vi har tid, och andan faller på, är recept på sånt vi bakar, lagar, röker, gravar, torkar, plockar, grillar, fryser in och gräver ner.

Det blir nog också inlägg om mat ur ett mer filosofiskt och samhällskommenterande perspektiv. Vi får se.

Redan när vi flyttade till Gotland några år in på tvåtusentalet och startade vårt första ekologiska bageri, skaffade våra första linderödssvin, första blommehöns,  första lamm, och läste en väldig massa böcker om matproduktion, planerade vi för att starta en blogg.

Likt våra förebilder Michael Pollan, författaren av The Omniore´s Dilemma, Joel Salatin på Polyface farm, Hugh Fearnley-Whittingstall på River Cottage, ville vi skriva om mat. Men inte främst om hur den kan tillagas, utan mer om vad maten vi äter innebär för miljön och djuren som vi föder upp.

Det blev aldrig någon blogg, då. Vi hade fullt upp med småbarn, oändliga husrenoveringar och andra projekt. Och sen så flyttade vi till Österlen och startade om. Nu sitter vi här och har lika fullt upp, men faktiskt även med en bloggbebis. Det ska bli spännande och se vad den kan växa till. Välkomna att följa oss på resan!

/Veronica & Gabriel

Maj 2015

 

 

Leave a Reply

Ekologiskt cafe, hantverksbageri och gårdsbutik på Österlen.